3D Uitlijnen

Het 3D uitlijnen van banden heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto. Als de afstelling van het onderstel niet goed is, kunnen er klachten ontstaan zoals het naar links of naar rechts trekken van uw auto, onstabiel weggedrag of een ‘scheve’ slijtage van uw banden. Bij ons lijnen we uw auto uit met moderne 3D 8 sensor infrarood techniek. Dit noemen wij het 3D uitlijnen van uw auto. Onze vakbekwame mensen meten uw auto op en stellen hem perfect af zodat uw auto nadien weer perfect spoort.

Balanceren

Heeft u weleens meegemaakt dat uw stuur trilde tijdens het rijden? Dit is één van de tekenen dat uw wielen niet goed zijn uitgebalanceerd. Uitgebalanceerde wielen zijn over de hele omtrek even zwaar. Dit voorkomt dat uw auto bij een bepaalde snelheid gaat trillen of schudden en de ophanging onnodig wordt belast. Bij balanceren slaan/plakken wij een zink op de velg. Dit zink heeft een bepaald gewicht dat nodig is om de onbalans op te heffen. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band door om vast te stellen dat hij over de hele omtrek even zwaar is.

Opslag

Heeft u geen ruimte of zin in de opslag van banden bij u thuis of op uw bedrijf? Geen probleem! Wij slaan graag de banden voor u op. Dit doen wij direct op onze vestiging, mocht u ze nodig hebben, dan hebben we ze direct bij de hand! Een berichtje via ons contactformulier of een telefoontje is afdoende om een afspraak te maken voor het wisselen van uw banden. Uw banden zijn natuurlijk verzekerd tegen diefstal en brand.

Run flat montage

Run-flat banden, zijn banden waarmee men, ondanks een luchtverlies, veilig een bepaalde afstand kan overbruggen. Hiermee wordt voorkomen dat men op een onveilige plaats banden moet gaan wisselen. Er zijn meerdere systemen (3 hoofdgroepen) waarvan de zelfsteunende band op dit moment het bekendst is. Dit systeem heeft verschillende benamingen waarvan RFT (runflattyre en SSR self supporting runflat) het meest worden gebruikt. De zelfsteunende runflats zijn autobanden met een speciale constructie, de wangen zijn verstevigd, zodat er in geval van lekkage tijdelijk op doorgereden kan worden.

Velgen richten

Als u een kromme velg heeft hoeft dit nog niet het einde van de velg te zijn. De kans is groot dat deze nog te richten (recht te maken) is. De velg verliest tijdens en na het richten niets van de sterkte, er wordt niets van afgedraaid. De plaats van de deuk wordt tijdens het richten verwarmd dit is noodzakelijk omdat de kans groot is dat de velg anders scheurt. Mocht er een haarscheur aanwezig zijn dan komt deze er tijdens het richten zeker uit.

Industriebanden Persen

ook voor uw heftruck banden kunt u bij ons terecht zowel op uw eigen velgen of in combinatie met een ruil systeem. een ruil systeem kost u een hoop minder tijd wij wisselen het wiel en u kunt weer door met uw werkzaamheden.

Vulcaniseren

Heeft u een grote beschadiging aan uw band? Dan wil dit niet altijd zeggen dat u gelijk een nieuwe hoeft te kopen. als de band verder nog goed is kunnen wij deze in 9 van de 10 gevallen voor u repareren. Door middel van onze eigen vulcanisatie apparatuur maken wij uw band in een korte tijd weer gereed voor gebruik.

Coveren

Bij Verhoef banden kunnen wij ook diverse cover banden aanbieden. voor zowel landbouw, truck als trailer banden. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een band te vervangen. dit is echter niet altijd nodig als alleen het profiel versleten is kunt u er ook voor kiezen om het loopvlak van de band te laten vervangen. Dit noemen wij coveren, bij het coveren wordt er een ander loopvlak aangebracht op uw bestaande karkas. zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om u oude tractor banden te laten coveren naar gazon banden. het voordeel hiervan is dat u uw oude band niet gelijk af hoeft te voeren maar juist kunt hergebruiken voor een ander toepassing. ook kunt u er in veel gevallen voor kiezen bijv. bij de banden van uw grond kar om het zelfde loop vlak er terug op te laten zetten. ook voor deze banden geld dan weer dan u ze gewoon nog een keer kunt her gebruiken en dus niet gelijk nieuwe hoeft te kopen. wij kunnen zowel koud als warm coveren. Voor meer informatie en prijzen, En voor het beste advies neemt u contact op met Verhoef banden